
Kategoria: O mięsie



Afera z polskim mięsem w Bułgarii. W drobiu z Polski wykryto salmonellę
Niestety, niezależnie od tego, jakie są fakty i czy informacje te są sprawdzone i potwierdzone, wyroby mięsne z Polski kolejny …
6 grudnia, 2019

Podwójnie pompowane mięso z kurczaka
Przedsiębiorcy mającemu zamiar sprzedać pompowane mięso, nie udało się naciągnąć niedoszłych klientów. Sam padł ofiarą oszustwa – mu również sprzedano …
29 listopada, 2019

Robert Lewandowski odstawił mięso
Czy zmiana będzie długotrwała, czy jedynie sezonowa? Zgodnie z rewelacjami Faktu, Robert „Lewy” Lewandowski odstawił mięso jeszcze przed sezonem rozgrywek. …
14 listopada, 2019

Konserwanty dodawane do mięsa. Zobacz jak je „czytać”
Polepszają smak, wydłużają czas przydatności do spożycia i w nadmiarze szkodzą. Eksperci tłumaczą jak czytać etykiety na produktach spożywczych. Jakich …
4 listopada, 2019

Zepsute mięso na bazarze Olimpia w Warszawie
Pod koniec października służby sanitarne wraz z Policją przeprowadziły niezapowiedzianą akcję kontrolną na warszawskim bazarze Olimpia. W wyniku skoordynowanych działań …
29 października, 2019

Czy kurczak zagrodowy jest „zdrowy”? Test dający do myślenia
Jeden z internautów, podzielił się na YouTube filmem, z którego wynika, że nie każdy kurczak zagrodowy jest odpowiedni do spożycia. …
25 października, 2019

Fleksitarianizm – czym jest i skąd się wziął?
Fleksitarianizm, to pojęcie stosunkowo młode, praktycznie szerzej nieznane. Co ciekawe, nie zdajemy sobie nawet sprawy z tego jaki odsetek osób, …
24 października, 2019

Polacy nie chcą już jeść mięsa?
Czarne chmury zbierają się nad polską branżą mięsną. Coraz więcej Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa. Sprzedaż mięsa spada, a …
22 października, 2019