Konserwanty dodawane do mięsa. Zobacz jak je „czytać”

konserwanty dodawane do mięsa

Polepszają smak, wydłużają czas przydatności do spożycia i w nadmiarze szkodzą. Eksperci tłumaczą jak czytać etykiety na produktach spożywczych. Jakich konserwantów unikać i kiedy są szkodliwe dla zdrowia.

Na które konserwanty dodawane do mięsa szczególnie zwracać uwagę przy zakupie żywności?

To bardzo rzetelny film z wypowiedziami naukowców na temat konserwantów dodawanych do jedzenia. Bardzo dużo o tym, jak konkretnie działają konserwanty dodawane do mięsa. Co ważne, wypowiedzi udzielają eksperci, którzy zajmują się tą problematyką na co dzień i po prostu wiedzą co mówią. Z tego powodu forma może nie jest tak krzykliwa i atrakcyjna jak w materiałach na temat żywienia czy mięsa nagrywanych przez „znanych” YouTuberów żebrających o „suby”, ale tutaj, te dziesięć minut przeznaczone na uważne wysłuchanie tego, o czym mówią fachowcy, przyniesie Wam korzyści na całe lata. Mamy nadzieję, że wegańska mielonka nie skrywa takich niespodzianek.

Zobacz także: Zamienniki mięsa

 

Szkoda trochę, że materiał z kanału Warmia Mazury TV  nie jest porządnie opisany – przez co bardzo trudno na niego trafić poprzez wyszukiwanie YouTube. Ktoś włożył masę pracy w przygotowanie tych wypowiedzi, znalezienie ekspertów, ale zasięg nagrań nie będzie niestety duży, dopóki opis filmu jest tak – delikatnie mówiąc – skromny. Dlatego my wspieramy takie publikacji i zależy nam, żeby docierały do jak najszerszej liczby odbiorców.